Belo ali rdeče? Ni vseeno.

Belo ali rdeče? Ni vseeno.

Vina imajo širok spekter okusov, zato lahko zadovoljijo prav vsake brbončice, le najti je potrebno tistega pravega za vas. Poleg samega okusa pa je pomemben čas in namen, ko si privoščimo žlahtno kapljico – je to ob sončnem popoldnevu ob prigrizku nežnih sirov ali ob romantični večerji z vrhunskim steakom. Vino in kulinarika sta nerazdružljiva in poskrbita za pravo eksplozijo okusov.

Osnovna pravila združevanja vina in hrane so, da mora imeti vino vsaj enako intenziven okus kot postrežena jed. Rdeče vino se najbolj prilega k intenzivnejšim okusom jedi, belo vino pa k blažjim jedem. Penine in rose vina navadno združujemo z jedmi, ki ustvarijo kontrastno razmerje, lahko je okusna riba ali le sočne jagode.

Da boste lažje izbrali vino, ki se najboljše poda k vaši najljubši jedi, smo za vas pri vsaki vrsti vina, pripisali tudi jedi, katere bodo ustvarile najboljšo kombinacijo za harmonijo okusov.

Na zdravje in dober tek.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja